Зам.-районният прокурор на гр. Кърджали Петя Чотрова: 167 водачи, управлявали автомобилите си след употреба на алкохол или наркотични вещества, са предадени на съд през 2023 г.

Най-голям е делът на новообразуваните през 2023 г. в Районна прокуратура - Кърджали дела на тези по глава Единадесета на Наказателния кодекс-„Общоопасни престъпления”. Повече от половината-167  са делата, отнасящи се за управление на МПС след употреба на алкохол или наркотични вещества. В по-голямата си част разследванията протичат в рамките на бързо производство. Това сподели пред Кърджали бг вести зам.-районният прокурор на Кърджали Петя Чотрова. Тя подчерта, че в кратки срокове спрямо извършителите се реализира наказателна отговорност.

Сред общоопасните престъпления важно място заемат свързаните с държането на наркотични вещества-42 са новообразуваните дела. 36 броя са делата за неправомерно използване на табела с регистрационен номер, издадена за друго МПС или с табела, неиздадена от съответните органи. Досъдебните производства, касаещи пътно-транспортни произшествия с причинени телесни повреди или имуществени вреди, са били 31, каза още прокурор Чотрова.

Текст и снимка:Георги Кулов

         

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини