Ардино отбеляза тържествено Националният празник – Трети март

Националният празник - Трети март и 146 години от Освобождението на България бе отбелязантържествено в Ардино. На общоградското тържество,което  се проведе пред паметника на Христо Ботев, присъстваха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрам, служители от общинската администрация, общински съветници, общественици, ученици и граждани.

„Наш дълг, мисия и отговорност е да посрещнем посланията на времето и да се изправим пред предизвикателствата на днешния и утрешния ден, защото свободата и достойнството на България зависят от всички нас. Затова, нека помним и славим, за да даваме пример на поколенията след нас как да тачат и пазят свободата, как да обичат родината си! Нека отстоявам свободата си всеки ден, заради нас и нашите деца!“,каза в словото си Светла Карамитева, директор на Центъра за обществена подкрепа.

С едноминутно мълчание присъстващите сведоха глави пред паметта на всички борци, дали живота си за свободата на своя народ и държава.

Ученици от СУ „Васил Левски“ с ръководители Бюлбюл Юмер, Светлана Карамфилова и Мюзейен Туран изнесоха кратка художествена програма, посветена на Националния празник на Република България – 3 март.

Тържеството завърши с поднасяне на цветя и венци пред паметника на Христо Ботев от името на Община Ардино и Общинския съвет, от държавни институции, училища и детски градини.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини