След сигнал на „Възраждане“, общината ще обезопаси опасна подпорна стена на рисков блок

Изображение 1 от 2

  Относно опасна напукана подпорна стена до блок „Орфей Юг“ в кв. Веселчани ще бъдат предприети мерки от общината, едва след многократно сигнализиране от страна на общинските съветници от „Възраждане“ Георги Дяков и Анета Георгиева.

  Община Кърджали отговаря, че проблема е задвижен за решение, като ще бъде изготвен технически проект като ще се търси финансиране от държавата за неотложните възстановителни работи, съгласно процедурите към Министерски съвет.

  „Остава въпросът защо досега не е имало изготвен технически проект и не е търсено решение, след като проблемът е стар и е бил медийно отразяван през годините.“, коментира Анета Георгиева пред граждани.

  Георги Дяков пък допълни, че в този си вид стената е в предаварийно състояние и има опасност от свличане на блока, ако продължи да расте пропукването.

  „Надяваме се  новото управление на града ни наистина да разреши проблема и да не остане на ниво технически проект.  От „Възраждане“ ще следим как общината ще изпълни поетия ангажимент за възстановяване и обезопасяване на подпорната стена, дренажа и канализацията. Също така ще препоръчаме и обследване на блока за конструктивни изменения, заради движението на земните маси в годините, както и заради заснетите от нас и приложени към сигнала пропуквания в панелите на блока.“, каза още Анета Георгиева.

  Това съобщиха от Пресслужбата на ПП "Възраждане"

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

  Още новини

  Последни новини