Седми ден издирват изчезналата Ивана

Седми ден продължава издирването на 17-годишната Ивана в Дупница. Момичето е в неизвестност от миналия четвъртък. Разследващите предполагат, че може и да не е на територията на общината. Ивана оставила якето, раницата и мобилния телефон при класната ръководителка в четвъртък, преди да изчезне.

И днес на терен, в претърсването, ще се включатблизо 200 полицаи, жандармерия, пожарникари, горски работници, планински спасители, доброволци.  

Използват се и термокамери, дронове, сканираща техника, доставени от "Гранична полиция".

"Всичко, което е подадено, се проверява. Разширяват, доколкото е възможно периметъра, обхождат стари, проверени вече местности", обясни заместник-кметът на Дупница Бойко Христов, който е в създадения кризисен щаб при общината.

Очаква се отдел "Киберсигурност" към полицията да се произнесе и по въпроса как е сменена профилната снимка на изчезналата Ивана. Изказват се предположения, че това може да е самата тя, някой човек с нея или близък, нейните родители или дори полицаите.

"Те, полицията, си следват нещата, но за момента нямат официално излязла някаква информация да кажат кой откъде е, дали някой е хакнал профил, дали е проверено, дали е намерен откъде е сменена тази снимка. Нямам информация", каза още Христов.

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини