Кметът на Крумовград подписа с МРРБ договори за проекти на стойност 4,5 млн лева


Днес кметът на община Крумовград Себихан Мехмед подписа три договора с Министерството на регионалното развитие и благоустройството на обща стойност 4 585 369 лева.
[🟢] Първият договор е за рехабилитация на част от общински път Горна Кула - Долна Кула на стойност 1 936 298 лв. Пътният участък за ремонт представлява общински път, свързващ махалите на село Долна Кула с републиканския път "Момчилград - Крумовград" и е с голямо местно значение, защото води до туристически обект Кара Ин (Водопада на сътворението).
[🟢] Вторият договор е за "Надстройка на обслужваща сграда за спортен център с многофункционална зала" на стойност 867 600 лв. Предвидената надстройка е за многофункционална зала за различни видове спорт като баскетбол, волейбол и др. Залата обхваща съществуващите контури на вече съществуваща постройка. Същата е предвидена да се изпълни от метална конструкция и термопанели със съответно осветление и ОВиК инсталация.
[🟢] Третият договор е за продължаване на частично изградената улица в непосредствена близост до брега на река "Крумовица", в крайните черти на Крумовград или така наречената улица Крайречна на стойност - 1 781 471 лв.
Целта при изграждането на улицата е да се отклони транзитния трафик на моторни превозни средства от централната част на града. Реализирането на улицата ще се осъществи след приключване на дейностите по водния цикъл на гр. Крумовград, на който възложител е „Български ВиК Холдинг“ ЕАД.
Това съобщиха от Община Крумовград.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини