Над 60 деца от Махалата в Кърджали се състезаваха в „Лъвски скок“ в памет на Васил Левски

    Над 60 деца от Махалата в Кърджали се състезаваха в „Лъвски скок“в памет на Апостола на българската свобода Васил Левски. Именно с „лъвския скок“ е свързано името на Дякона и затова учениците от ОУ“П.Яворов“ за шеста поредна година включиха мероприятието в своята програма посветена на 151-годишнината от обесването на великия българин. Състезанието се състоя във физкултурния салон под ръководството на преподавателката по физкултура Моазес Фаик. След надпреварата на децата бяха връчени грамоти.

      В школото бе организирано и тържество посветено на Апостола. Децата пяха песни под ръководството на музикалния педагог Калинка Тодорова,ръководител на вокалната група „Орфееви чада“.Под ръководството на пом.-директорът Ваня Петкова се проведе рецитал под наслов „Ти ни трябваш днес Апостоле“.Рецитираха и първокласници.Подготвителната група изготви табло за Левски.

    Деца от „Яворов“ поднесоха цветя на монумента на Апостола по време на общоградското тържество, каза за Кърджали бг вести директорката на училището Елена Янева.

    Текст:Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини