Правителството одобри финасирането на училищни спортни съоръжения в Кърджали след представени проекти от общината

  Министерски съвет одобри на свое заседание финансирането на 7 спортни площадки и физкултурни салони в Кърджали след представянето на проекти от Община Кърджали.Пред журналисти градоначалникът Ерол Мюмюн обяви,че седемте съоръжения ще бъдат  изградени в различни зони на града,за да могат да са равномерно разпределени.Те ще се използват както от учениците,така и от граждани за развитието на масов спорт.Освен тях Община Кърджали има готовност за изграждането на многофункционална спортна площадка в кв.”Възрожденци”Тя ще бъде на стойност 529 361,97 лв,като съфинансирането от Общината е 50%.

Ето и списъка на спортните съоръжения,които ще се изградят през тази година:

Проект „Изграждане на многофункционална спортна площадка, в гр. Кърджали, ж.к. "Възрожденци"  в УПИ IX, кв.181 по ПУП на ж.к. "Възрожденци", гр. Кърджали,  ПИ с идентификатор 40909.113.230 по КККР на гр. Кърджали” по Национална програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти за 2023 г.  /ОДОБРЕН/

Подадени проектни предложения по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 - 2026 г. към МОН  

Проект „Основен ремонт на съществуваща спортни площадки на открито, намиращ се на двора на училището в УПИ I, кв.30а по ЗРП на комплекс „Техникуми“ на гр. Кърджали“ с Бенефициент ПГ по селско и горско стопанство гр. Кърджали.

Предвижда се рехабилитация и обновяване на съществуващи спортни площадки на открито – игрище за футбол с ограда и осветление.

Проект „Основен ремонт на съществуваща спортна площадка в УПИ I, кв.97 по ЗРП на ЦГЧ на гр.Кърджали, общ.Кърджали, ПИ с идентификатор №40909.118.68 по КККР на гр. Кърджали“ по  МОДУЛ 3 "Изграждане и основен ремонт на открити спортни площадки", с Бенефициент СУ „Йордан Йовков” гр. Кърджали.

Предвижда се комбинирана площадка за баскетбол и волейбол, пясъчник за трениране на скок, обособяване на фитнес зона и възстановяване на бетонна площадка за шах, рампи осигуряващи достъпна среда и осветителни стълбове.

Проект „Изграждане на спортна площадка в УПИ VII, кв.70 по ЗРП на кв. Гледка, гр. Кърджали /ПИ с идентификатор 40909.127.444 по КККР на гр. Кърджали“ с Бенефициент ОУ „Васил Левски” гр. Кърджали.

Предвижда се изграждане на спортна площадка за баскетбол и волейбол, разположена на площ 18 350м2.

Проект „Изграждане на  спортна площадка в УПИ I, КВ.114 по ЗРП на кв. "Студен кладенец", гр. Кърджали, ПИ 40909.119.74 - тангира на север с улица, на юг с УПИ III за озеленяване, на запад с улица и на изток с улица и УПИ II. на гр. Кърджали“ с Бенефициент ОУ „Св. Климент Охридски” гр. Кърджали.

Предвижда се изграждане на игрище за футбол с ограда.

Проект „Изграждане на нова спортна площадка в в УПИ I, КВ.8 - тангира на изток с улица, на юг УПИ за озеленяване, на запад с УПИ за озеленяване и север УПИ II за комплексно застрояване“ с Бенефициент ОУ „Паисий Хилендарски” с. Перперек, общ. Кърджали.

Предвижда се изграждане на спортна площадка за баскетбол и волейбол с ограда, разположена на площ 7 663м2.

Проект „Основен ремонт на съществуващ физкултурен салон и пристройка – евакуационно стълбище към физкултурен салон на СУ „Владимир Димитров – Майстора”

Кърджали бг вести

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини