Радослав Милев поиска да честваме официално жертвите на тоталитаризма в Кърджали,общинските съветници отложиха с месец гласуването

  Общинският съветник от ПП-ДБ Радослав Милев предложи на днешната сесия на местния парламент да бъде включено в Културния календар на Община Кърджали почитането на жертвите на тоталитаризма.Той направи от трибуната предложение кърджалийци да отбелязват официално 1 февруари Деня на почит към жертвите на комунизма,както и 23 август Международния ден на жертвите на тоталитарните режими.

 Колегата на Милев от ДПС Юсеин Ахмед посочи,че подкрепя принципно предложението ,но то трябва да мине през постоянни комисии и да се внесе за гласуване на следващата сесия.

Председателят на ОБС Мухаррем Мухаррем се опита да намери компромис,но от администрацията също се обявиха за отлагане.Зам.-кметът Веселина Тихомирова призова съветниците да приемат предложението на следваща сесия,след като администрацията се запознае детайлно с него.

 Милев припомни,че тези дни се отбелязват с решения на Европейския парламент и на Народното събрание и предварително съгласуване не е необходимо.

 Предложението за отлагане бе гласувано от ДПС и БСП.ГЕРБ се въздържаха.От  ПП-ДБ бяха против.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини