Гимназия по туризъм в Кърджали чества своя патронен празник

По традиция и тази година в Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Кърджали се проведе седмица, изпълнена с различни ученически изяви, посветени на патронния празник на училището.

Той се отбелязва на 16 февруари, но още в понеделник – 12 февруари учениците от гимназията имаха възможността да се насладят на вкусни кулинарни изкушения, приготвени от техни съученици и учители по повод благотворителната инициатива под надслов „ Да подкрепим Рени “. Ръководството на гимназията изказа благодарност към всички, взели присърце дарителската кауза.

На втория ден от официалните чествания ученици и учители отдадоха почит на патрона на гимназията. Инж. Марияна Стратиева – директор на училището поздрави всички присъстващи с 139- годишнината от рождението на проф. д-р Асен Златаров и официално откри златаровската седмицата. Пожела на присъстващите успех в учението и гордо да следват заветите и делото на видния учен-химик, проф. д-р Асен Златаров, а те са : любознателност, творческо вдъхновение и неспирна жажда към знания. Осмокласниците тържествено положиха златаровската клетва и чрез презентационен материал се запознаха с живота, творчеството и научното дело на патрона на училището.

На края на тържеството изявени ученици получиха грамоти за активно участие в училищния живот и за издигане престижа на гимназията и професията. Последваха спортни състезания по футбол, изяви на мажоретния състав към училището.

Мероприятията не приключиха с това. Младите творци от клуб „Нарисувай рисунка, подари емоция“ с ръководител инж. Д. Христова представиха творбите си пред публика, водени от заветите на Пикасо „ Всяко дете е художник, проблемът е как да останем художници като пораснем “.

14 февруари – денят на виното и любовта мина под мотото „Всичко е червено!“ Денят протече в духа на приятелството и подкрепата в отношенията. Ученици, учители и непедагогически персонал сътвориха огромно червено сърце – флашмоб „ Отвори сърцето си“ . Последва кулинарна изложба – наслада на вкуса и радост за небцето, представена от г-жа Маренска, ръководител на клуб - занимания по интереси „Кулинарията в цифри “ и г-жа Йорданова – ръководител на клуб „Дигитален туризъм“.

Седмицата на патрона на гимназията беше увенчана със забавното състезание „ Мастър шеф “, сътворено и режисирано от г-жа Хаджиева, в което ученици демонстрираха кулинарни умения и знания по изучаваните професии.

Празничният ден приключи с официалното връчване на грамоти на изявени в учението и практиката златаровци.

Инж. Стратиева пожела на всички бивши и настоящи възпитаници , учители и служители на гимназията здраве и ползотворни дни.

Това съобщиха от ръководството на прафесионалната гимназия.
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини