Разчистват излезлите от употреба автомобили и незаконните гаражни клетки

Изображение 1 от 2

    Общинското предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“ в Кърджали започва акция по разчистване на спрените от движение автомобили по паркингите на града. Тя вече стартира с поставяне на предупредителни стикери по стъклата на колите.

    Над 400 са автомобилите спрени от движение и излезли вече от употреба, но заемащи паркоместа в Кърджали.

    “Това е един проблем, който е доста голям особено в кварталите. Миналата година получихме множество обаждания от хора с молбата за започнем да освобождаваме места за паркиране“, посочи управителят на общинското предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“ Шенай Мехмедали.

    Вече започна поставянето на предупредителни стикери по стъклата на колите. На собствениците ще бъдат изпратени и уведомителни писма, със срок за доброволно преместване до 3 месеца.

    “Ако автомобилът не бъде преместен в този срок, тогава ще бъде преместен от страна на общината в лицензирана фирма, която ще има право да разкомплектова, но едва след като изтекат 14 дни от престоя на автомобила там“, допълват от общинската фирма.

    “Ако в тези две седмици собственикът си потърси автомобила, той ще трябва да заплати всички разноски, които са направени по преместването плюс глобите, които се предвиждат. Призоваваме всички граждани, които имат такива автомобили, за които са забравили и отдавна не ги употребяват да вземат мерки сами да си ги дадат на автоморга“.

    Нрегламентирано поставените гаражни клетки също ще бъдат обект на контрол от страна на общината. Притежателите на такива ще бъдат уведомени със стикери и уведомителни писма, с които ще бъдат приканени да ги премахнат доброволно.

    Регламентираните в наредбата санкции са от 50 до 200лв.

    Мария Милчева

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини