Има проектна готовност за приюта за кучета в Кърджали,очаква се съфинансиране от общините в областта

Предстои издаването на строително разрешително и процедура по Закона за обществените поръчки  за изграждането на приюта за кучета в Кърджали,обяви кметът Ерол Мюмюн пред журналисти.Преговаря се за съфинасиране от общините в областта.Кметът  посочи,че проектната разработка е за изграждане на приют за над 1000 безстопанствени животни, в това число кучета, котки и други. Бъдещото изграждане се предвижда да бъде на два етапа, като при първия етап ще бъде изградена база за настаняване на 600 безпризорни животни, административно- битова сграда с лечебен център и манипулационна и обслужваща инфраструктура. На втори етап, вече изградените сгради и съоръжения ще бъдат допълнени със постройки за настаняване на още над 400 животни. Предвижда се към всяко от помещенията за настаняване на животните да има и отделено дворно пространство, за постигане на по- голям комфорт за обитателите.

Целият проект предвижда изграждането на 10 постройки и обслужваща инфраструктура към тях. Общата стойност е около 5.5 млн. лв, като стойността на първия етап се предвижда да излезне около 3.5 млн. лв., а на втория – 2 млн. лв.

Бъдещият приют се предвижда да бъде с много зелени площи, има и зони, които при допълнителна необходимост могат да бъдат запълнени с още постройки за настаняване и/или други функции, отново насочени в грижа за животните.

Кърджали бг вести

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини