Канадец отвори вратата на самолет на Тайванските авиолинии преди излитане

Канадски турист отвори вратата на самолет на Тайванските авиолинии точно когато машината се готвеше да излети от летище Чианг Май за столицата Банкок, съобщиха тайландската телевизия и местните власти, цитирани от Ройтерс.

"В самолета настана пълна суматоха", написа Ананя Тиангтае, Фейсбук потребителка. "Ами ако бяхме на 30 000 м надморска височина? Какво щеше да стане тогава?"

Пътник отворил аварийния изход, което задействало надуваемата пързалка на самолета и той не могъл да излети, каза директорът на летището в Чианг Май Ронакорн Чалермсаенякорн.

Самолетът се върнал на терминала и пътниците слезли, след което техническите екипи направили проверка, каза той. Инцидентът попречил на още над десет полета да излетят от летището.

След техническата проверка самолетът получил разрешение да излети. Няма пострадали пасажери, нито членове на екипажа.

Пътникът по-късно беше показан в ареста на местен полицейски участък на кадри на тайванската телевизия, по данни на която той е канадски турист.

"Той призна, че е отворил вратата, а причината била, че го преследвали хора. От поведението му личи, че вероятно е халюционирал", каза пред тайландската телевизия адвокатът на нарушителя Джирават Ярнкятпакде.  

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини