Ерол Мюмюн връчи Купите на кмета на Кърджали за „Най-добър ловец“ и „Най-добър риболовец“ за сезон 2023/2024

На тържествената вечеринка на Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали кметът на общината Ерол Мюмюн връчи традиционните награди на кмета за „Най-добър ловец за сезон 2023/2024 г.“ и „Най-добър риболовец за сезон 2023/2024 г.“, като по този начин спази една традиция, започнала преди 15 години.

Купи и предметни награди получиха отличените в двете категории.

Най-добър риболовец на сезона стана Исмет Садък от село Пенево, а най-добър ловец – Гюлюстан Ибрям от ЛРД – Боровица.

Скъпи ловци, скъпи риболовци, скъпи гости, за мен е чест и истинска радост да бъда сред вас, да имам възможността да наградя най-добрия ловец и най-добрия риболовец., каза кметът на Кърджали пред над 500 ловци и риболовци, събрали се на тържествената вечеринка в ресторант „Арпезос“.

Вие за поредна година доказвате своя професионализъм и умения в лова и риболова и аз ви поздравявам с успешно приключилия ловен сезон 2023-2024 г.

Благодаря ви за това, че повече от 100 години сте успели да съхраните една добра традиция. Да бъдете все така заедно и да се грижите за популацията на дивеча., посочи в поздравителното си слово Ерол Мюмюн.

Кметът на Кърджали увери председателят на ЛРС - Кърджали Васил Дончев, че няма да има пречки от страна на общината за издаването на разрешително за строеж на стрелбище в Кърджали.

За идеята да бъде построено най-модерното стрелбище в областта, Дочев сподели пред колегите си от Сдружението[u1] , като уточни, че е провел разговор с Ерол Мюмюн по тази тема.

Изключително добър ловен сезон бе отчетен тази година. През сезон 2023-2024г. отстреляните диви свине са 533, чакали  -215, лисици – 325, 44 елени лопатари.

Ловците и риболовците от ЛРС – Кърджали имат завоювани над 20 златни медала само за отстрел на дива свиня.

Но най-важното за нас е, че сезонът премина без инциденти, посочи председателят на ЛРС - Кърджали Васил Дончев.

Гости на традиционната вечеринка бяха председателят на Националното сдружение на ловците и риболовците в България - инж. Васил Василев, областният управител Никола Чанев, кметът на Черноочене Айджан Ахмед, директори на Държавни горски стопанства, председатели на Ловно-рибарски сдружения от областта и други.

Вечеринката премина с много настроение и емоции.

Това съобщиха от Община Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини