Антоний Желев от Дома на културата: Нешко Нешев е известен в цял свят като радетел за българския фолклор

Виртуозът на акордеона Нешко Нешев е известен в цял свят като радетел на българския фолклор. Той плени и Америка ,родината на джаза с невероятните си импровизации. С Иво Папазов-Ибряма създадоха невероятни неща. Почитателите им се чудят от къде могат да излязат такива невероятни ритми,комбинации и каламбури от музика. Това каза за Кърджали бг вести Антоний Желев,колега на Нешко Нешев в Дома на културата в Кърджали.

 Желев споделя,че познава Нешко Нешев отдавна.Той е много известен гражданин на Кърджали, достоен човек. Акордеонистът има много познания, като много обича българския фолклор и е постигнал много за града ни, подчертава музикантът.

  Антоний Желев поставя Нешко Нешев в първата петица на виртуозите акордеонисти в България. Той обаче е без конкуренция в балканския джаз. Има уникални записи , направени в Лондон, които популяризират синтеза между джаз и фолклор, казва още Антоний Желев.

 Той подкрепя изцяло инициативата на Нешко Нешев да бъде присъдено званието „Почетен гражданин на Кърджали”. Мисля,че това е най-малкото ,което Община Кърджали трябва да подари на нашия именит съгражданин за седемдесетгодишният му юбилей,подчерта Желев.

Текст и снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини