Фермери блокираха пътя за ГКПП "Маказа" с искане за оставка на земеделския министър

Изображение 1 от 6

  Фермери блокираха пътя за граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Маказа" в района на кръстовището за пункта и Момчилград, познато сред местните като спирка Джебел, с искане за оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев. Действията им бяха подкрепени от колеги от Смолян и Карлово.

  "Ние всички земеделски производители вече сме заедно и няма да ни разделят. Това трябва да стане ясно на нашите управляващи. На 13-ти сме в София. Ще стигнем и до Европа", каза пред присъстващите председателят на Асоциация "Обединени животновъди" Бойко Синапов.

  По думите му, сегашният министър и екипа му не могат да извършат нужните промени. Според Синапов от асоциацията, която представлява, са дали над 40 предложения за Стратегическия план до 2027 г. в сектора, като по нито едно няма развитие.

  Искаме Закон за защита на българския производител. Искаме да защитим българското земеделие, животновъдство, зеленчукопроизводство, за това министър Вътев, искаме вашата оставка, се обърнаха към земеделския министър протестиращите. 

  Освен блокадата, протестиращите изсипаха самосвал с тор върху главния път, запалиха бала със слама и изляха цистерна с мляко. 

  Текст:БТА

  Снимки:еТВ

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини