Радостина Желева: Всеки любител на фолклора в България знае името на кърджалиеца Нешко Нешев

Всеки любител на фолклора в България знае името на нашия съгражданин Нешко Нешев. Знаят го и по света.Аз лично съм гледала концерт на виртуоза на акордеона по една от водещите американски телевизии. Шоуто впечатли американците. Той ги завладя с интересни ритми,с начина по който свири. Това сподели за Кърджали бг вести Радостина Желева,бивш танцьор и настоящ  солист в Музикалния театър в Дома на културата  в Кърджали.

Тя познава Нешко Нешев от дете, когато се е включила в танцовия ансамбъл към Дома на културата. С Нешко Нешев я свързват репетиции, турнета,записи в телевизиите,съвместни изяви с колежки върху негови произведения. Заедно са били и по много турнета в страната и по света.

  Радостина Желева определя Нешко Нешев като голям талант, като уникален музикант. Тя подчертава,че има голяма разлика между това да свириш на сцената като музикант и да корепетираш танцов състав. Разликата е в това,че свирейки за танцьорите трябва да се съобразяваш с техния ритъм,да познаваш цялата хореография на танца,историята му,темпото в което се танцува. Всеки един момент трябва да си част от ансамбъла.

  Желева сочи,че Нешко Нешев е много прецизен като корепетитор и автор на музика за танцьорите.

 Аз съм с две ръце за обявяването на Нешко Нешев за почетен гражданин на Кърджали. Той е един от най-известните кърджалийци в страната и света, заключи Радостина Желева.

Текст и снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини