Проф.д-р Тодор Черкезов:Болницата в Кърджали има високотехнологични сигменти,купуваме нова техника

Не можем да претендираме,че сме високотехнологична болница,както университетските в София и Пловдив,но имаме високоспециализирани сигменти.За да го постигнем,непрекъснато купуваме нова техника.Това заяви на брифинг пред журналисти изпълнителният директор на МБАЛ"Д-р Атанас Дафовски" проф.д-р Тодор Черкезов д.м.

Той посочи,че с цел да се повиши качеството и ефективността на лечението на пациентите през 2023г. лечебното заведение закупи  със собствени средства   нова апаратура:

6 нови апарата  за  отделението за физикална и рехабилитационна медицина

За очно отделение -биомикроскоп с  горно осветление

За отделението за трансфузионна хематология  - центрофуга

И нов апарат за магнитно-резонансна томографиа  -закупен с капиталови разходи от МЗ.

Основната цел в работата на лечебното заведение и през 2023г. бе да се разгърне максимално дейността по договорите сключени с НЗОК и МЗ, да се използват в максимална степен всички налични ресурси с цел да бъдем още по-полезни за населението от региона,каза още проф.д-р Тодор Черкезов.

Цялостната дейност на болницата е насочена към комплексно обслужване на пациентите и постигане   качество на  медицинска помощ, ранно диагностициране на болестите и адекватно лечение на всички нуждаещи се.

            МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ АД се стреми да остане водещо лечебно заведение  на територията на  област Кърджалив областта на здравеопазването и реализирането на социалната помощ на държавата.

Кърджали бг вести

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини