„Обучение за обучители за работа в младежка среда“

В периода 01.02 - 06.02.2024 в град Златоград се проведе „Обучение на обучители за работа в младежка среда“ по проект „LeadTheSuccess”, координиран от СУ „П.Р.Славейков“. Проектът е по програма Еразъм+, ключова дейност 2 и цели да се разшири достъпът на младежките групи до партньорство, като се отговори на необходимостта от младежко лидерство и включване в обществените и демократичните процеси на младите хора за активно европейско гражданство и европейско измерение на местно ниво.  Обучението бе част от дейностите и протече с участието на 6-ма представители на партньорските организации - Сдружение „Черноморски институт“ – гр. Бургас и  6 -ма от СОУ „ЛьупчоСантов“ – гр. Кочани, Северна Македония и 14 учители от Славейков.Под ръководството на обучителитепроф. Маруся Любчева и д-р Иван Карагьозов  от Сдружение„Черноморски институт“ – гр. Бургас петдневната програмана 29-те участници   мина неусетно. Чрез казуси, ролеви игри и работа по групи  бяха поставени на фокус модели от нашето поведение, катокак да мотивираме и ръководим ефективно  младите хора и екипи,как да реализираме и управляваме промените, как да открием естествената си идентичност като лидери – учители и да я развием.В рамките на обучението участниците преминаха поредица от модули всферата на лидерството, управление на конфликти, комуникация, младежко доброволчество, обмен на опит и наставничество, личностно развитие, създаване на младежки мрежи.Специално внимание се обърна  надвата дългосрочни продукта - методология за изследване на лидерските нагласи сред младежката аудитория и  наръчник на младия лидер, създадени в рамките на проекта.За цялостната организация и доброто настроение се грижеха модератори - Енис Салиф и Айрин Минчева,  възпитаници на училището за шампиони, като за тях беше особено вълнуващо да влязат в обувките на своите учители. Официалната церемония по врънченето на сертификатите беше под съпровода на родопския изпълнител Филип Синапов (участник в обучението) и  китаристът Георги Русев,  един от разпознаваемите бургаски музиканти.

            Програмата приключи с обиколка и открит урок в най-голямото училище в Южна България и подаръци от домакините, сред които и обща снимка с послание за спомен.

 „Бъдете смели, бъдете посветени и никога не забравяйте, че вие сте бъдещето. Поздравления за всички Вас за успешно завършеното обучение! Желая Ви ярко бъдеще и много успехи във всичко, което предстои да постигнете. Следвайте успеха и бъдете вдъхновители за вашите ученици“ – беше призивът на Милко Багдасаров , директор на СУ „П.Р.Славейков“ и домакин на събитието.

Това съобщиха от ръководството на СУ"П.Р.Славейков".

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини