Директорът на Дома на културата в Кърджали:Известният в цял свят Нешко Нешев заслужава званието „Почетен гражданин на Кърджали”

 Известният в цял свят виртуоз на акордеона Нешко Нешев заслужава званието „Почетен гражданин на Кърджали”. Включвам с с радост с инициативата на журналисти и културни дейци за номинацията му.Нешко Нешев заслужава да бъде почетено делото му.Инициативата идва точно навреме.Това заяви за Кърджали бг вести директорът на Дома на културата и хореограф Мариана Ликова.

  Благодарна съм на съдбата.Така се завъртяха събитията,че представлявам културната институция, в която твори,работи един много скромен,прекрасен човек-Нешко Нешев. Кърджалийци сме щастливци, че имаме в нашия град толкова талантлив музикант.Той е вдъхновител на много млади таланти, които желаят да тръгнат по този път на творец, на изпълнител,на създател на красиво изкуство, каза още Мариана Ликова.

 Затова тази година в културния календар на Общината сме предложили да отбележим 70-годишния юбилей на Нешко Нешев с грандиозен концерт,в който подобаващо ще се включат местни артисти и гости,подчерта директорът на Дома на културата.

  Откакто се помня все танцувам и откакто се помня познавам Нешко Нешев.Той бе много активен в развитието на нашия ансамбъл,създавайки уникална музика.С нея той е толкова разпознаваем.Неговият стил никой не може да го сбърка.Съвършена хармония на музикални фрази ,истинска магия.Съществува съвършен диалог с хореографа.Той превръща танцовите стъпки в мелодия.Божествен дар!Това заяви още Мариана Ликова.Тя посочи,че с Нешко Нешев се работи много лесно.Той се отнася бащински към танцьорите.

  Марияна Ликова е категорична,че Нешко Нешев ражда уникални ритми,характерни за Тракия и пречупени през балканския синтез. Неговото усещане за музика е огледало на живота. Вярвам,че той ще подари на Кърджали за рождения си ден чудесен химн. Нешко може всичко!-категоричен е директора на Дома на културата.

Текст и снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини