Окръжният съд в Кърджали отказа изпълнението на европейска заповед за арест за нашенец, осъден за трафик на иранци

Окръжният съд в Кърджали отказа изпълнението на европейска заповед за арест за нашенец, заловен за трафик на иранци. Заповедта е издадена на 19 декември 2023 г.Тя се обосновава с присъда от нидерландски съд. Магистратите ни решиха,че М.З.М. от Нановица,Момчилградско следва да изтърпи наказанието си в България.Присъдата е постановена от съда в нидерландският град Overijssel и е потвърдена от Апелативния съд в Хага.Нашенецът е осъден на 8 месеца затвор,за „подпомагане за незаконно влизане и пребиваване”.На 10 февруари 2019 г. той е заловен да превозва двама иранци през Германия и Кралство Нидерландия за Великобритания.

  Осъден е в Нидерландия,като властите в страната на лалетата настояват той да изтърпи наказанието там.От своя страна М.З.М. апелира пред българския съд да изтърпи наказанието си в България.Защитникът му мотивира това искане ,с обстоятелствата,че подсъдимия е български гражданин,семейството му е тук и има дете ,за което трябва да се грижи.

 Като взеха това предвид магистратите в Кърджали постановиха наказанието да се изтърпи в български затвор.Решението подлежи на обжалване в петдневен срок.

Текст и снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини