Джаро и Куката и в 6-ия сезон на ''Под прикритие'', Вергов влиза в сериала

“Под прикритие” се завръща на малкия екран с нов шести сезон. Снимките ще започнат през август, а зрителите ще могат да го гледат през 2025 г., стана ясно на пресконференция днес.

"Скоро, след няколкото показни убийства у нас, някои политически лидери споменаха, че мутренските години се завръщат в България. Щом мутренските години се завръщат, то и Под прикритие" трябва да се завърне" , заяви режисьорът на сериала Димитър Митовски.

Ръководството на БНТ взима решение да продължи сериала след дългогодишна пауза. Генералният директор на националната телевизия Емил Кошлуков обясни, че вярва, че крими поредицата е "успешен продукт, който може да бъде развиван и надграждан".

"Този сериал е може би най-любимият български, но е излъчен в над 180 територии. Това показва, че това, което сме създали, е любопитно и за световния пазар", каза Митовски.

За първи път към продукцията е проявила интерес една от световните платформи.

"Съвсем скоро той ще бъде един от първите български сериали, излъчени по HBO. Вече имаме тази сделка", каза Емил Кошлуков.

Какво да очакваме?

Ваня Николова, главният сценарист на първите два сезона на "Под прикритие", каза, че можем да очакваме добър баланс между полиция и престъпност в новите епизоди на сериала.

"Ако няма справедливост в живота, то поне да има на екран. Ще видим нови герои, нови лица, но ще видим и част от старите герои, които познавате", каза Николова. 

Драматургично качество, по-голям географски мащаб, нови герои и сюжетни линии - това гарантира Виктор Божинов, който е режисьор на много от епизодите на сериала.

"Филмът ще се снима освен в София и околностите, и по българското Черноморие. Ще има снимки във Франкфурт и по всяка вероятност в Малта. В момента текат преговори за това", уточни Божинов. 

Кои персонажи ще видим в 6-и сезон?

Михаил Билалов отново ще влезе в ролята на Петър Туджаров-Джаро, а Мариан Вълев в ролята на Росен Гацов-Куката. 

"За мен е удоволствие да дочакам нашия 6-и сезон след осем години мълчание", заяви Михаил Билалов.

Стана ясно, че творческият екип на сериала няма да "възкреси" Джаро, но ще видим ретроспективни епизоди, които ще ни върнат назад във времето и ще ни разкажат предисторията на някои от героите още от преди "Под прикритие".

Култовият герой на Мариан Вълев - Куката, който последно видяхме как, преследван от полицията, се озова в бежански лагер отново ще бъде ключов за сюжета.

"Този шанс, който получаваме, за мен е най-голямото щастие, защото аз съм това, което съм, благодарение на "Под прикритие". Когато получа такава покана, не мога да се обърна с гръб и да откажа", каза Мариан Вълев.

От продукцията издадоха, че Юлиан Вергов ще влезе в ролята на нов главен герой в "Под прикритие", но запазиха в тайна дали персонажът му ще бъде част от бандата на "лошите" или екипа на полицията.

Сезон 1 на българският криминален сериал на БНТ, който стана любим на мнозина, се излъчи за пръв път през 2011 г. Последният 5-и сезон излезе на екран през 2016 г. За тези 5 години продукцията плени сърцата на зрителите с историята на едно обикновено момче (Мартин Христов - Ивайло захариев) от краен софийски квартал, който стана първият български полицай под прикритие. Мартин трябваше да изпълни опасна мисия. Внедрен в престъпната организация на бизнесмена-мафиот Петър Туджаров-Джаро той трябваше да изобличи групировката. За петте сезона историята претърпя много обрати, а много от главните герои бяха убити на екран.  След смъртта на Джаро настъпи хаос в подземния наркосвят. Друг главен персонаж, Иво Андонов (Захари Бахаров), опита да сложи ръка на пазара, но опитите му бяха осуетени от полицая под прикритие Ерол Метин (Бойко Кръстанов). В напрегната гонка с полицията Ерол разкри на Иво, че е полицай. Избухна престрелка между двамата. За да спаси живота на Ерол, комисар Попов разпореди на полицейски снайперист да убие Иво. Сериалът завърши с думите на Попов: „Ерол Метин, агент под прикритие – мисията ти е изпълнена успешно!”

От екипа на продукцията не казаха дали ще гледаме Бойко Кръстанов в ролята на Ерол и в новия сезон на сериала, или мисията му е наистина изпълнена.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини