Вино и любов на Трифон Зарезан тази година в Кърджали

Много вино и любов очакват тази година на Трифон Зарезан в Кърджали. От Дома на културата обявиха,че  мотото на празника ще бъде „Вино и любов,любов и вино”. Директорът на Дома Мариана Ликова кани кърджалийци на 14 февруари от 17,30 часа да се веселят от сърце и душа със свирещите и пеещите артисти. За съгражданите ни ще свирят и пеят талантите на Музикалния театър, Битовия оркестър,ще танцуват самодейците от танцовия ансамбъл „Орфей”и танцовата група „Първи на хорото”.

  Надяваме се тази година водещият празненството  бог на виното Дионис,да не е сърдит като Трифон Зарезан. В ролята ще се въплъти мислителя,текстописец и творец Петър Делчев.Той ще реди реди римите и нотите,които трябва да приемем с виното и любовта ,каза още Мариана Ликова.

Отбелязването на Трифон Зарезан е първата ни проява в културния календар на Дома на културата за тази година.Желаем да го превърнем в общоградски празник.Това подчерта Мариана Ликова.Тя каза,че певци и музиканти ще радват кърджалийци докато компетентното жури дегустира вината на производителите от града.За пореден път ще бъде определен винар на годината,този път за отминалата  2023 г.Той ще получи преходната статуетка.Предвиден е богат награден фонд за участниците.

  Мострите на вина на участниците в конкурса ще се приемат от понеделник 12 февруари до 12,30 часа на 14 февруари в Дома на културата.Изискването е мострите да са в бутилки от 500 мл.

Текст и снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    0 -2
    08:50, 3 фев 2024
    Ще има ли и местни турски песни, музика, фолклор?
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини