В болницата в Кърджали въвеждат нова система за оценка на лекари и сестри,целта-високо качество на медицинското обслужване

 В многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали въвеждат нова система за оценка на работата на лекари и медицински сестри.Това съобщи пред журналисти изпълнителният директор на здравното заведение проф.д-р Тодор Черкезов д.м.Той каза,че целта е повишаване на качеството на медицинското обслужване.Това е национален проблем.Той е свързан с кадровото подсигуряване на болницата.Има възрастова ножица между ветераните и младите специалисти.Това се дължи на дълъг период в който държавата не е създавала условия за специализации.В момента пенсионерите медици са важен кадрови ресурс,отбеляза проф.д-р Тодор Черкезов.

Към момента в лечебното заведение работят  615  служители –128  лекари , от тях    със специалност-93 , лекари специализанти -30 и  без специалност-5, 1 стоматолог,2 фармацевти,  264  специалисти по здравни грижи, 129 санитари и 92 друг персонал.

През  2023г. МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ АД  получи ново Разрешение за дейност, с което се разкрива изцяло и  нова дейност по ревматология в първо вътрешно отделение – сектор със 7 легла .

Кърджали бг вести

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини