На 6 февруари стартира Месеца на Америка в Кърджали,предвидена е среща с големия български писател Георги Господинов

На 6 февруари стартира четиринадесетото издание на Месеца на Америка в Кърджали,съобщи за Кърджали бг вести председателката на Дружество „Приятели на САЩ”Валентина Иванова.Кметът Ерол Мюмюн от своя страна обяви,че програмата е готова и Община Кърджали по традиция подкрепя всяка планирана изява.

Припомняме, че  традиционно Месеца на Америка се организира от Дружество „Приятели на САЩ“ със съдействието на Община Кърджали и посолството на САЩ. В предишни издания са участвали президентът на Атлантическия клуб Соломон Паси, евродепутатът Илхан Кючюк, американската джаз певица Джанис Харингтън, арх. Димитър Андрейчин, директорът на БТА Максим Минчев, бившият консул на България в Чикаго Иван Сотиров и др .

 Ето и програмата:

Откриване на Месеца на Америка. Лекция „Перспективи в развитието на българо-американските отношения 120 години по-късно“ на депутата Валентин Тончев, член на Комисията по външна политика в Народното събрание. Бизнесинкубатор, 6 февруари, 11 часа
Среща с Георги Господинов и Анжела Родел, спечелили наградата Букър – пример за истински българо-американски творческия тандем.
Конкурс за превод за 10, 11 и 12 клас заедно с Комисия „Фублрайт”, председател на журито Анжела Родел
Представяне на поредното издание на вестник „Приятели плюс“, създаден от децата в школите на ОДК.
Представяне на интернет игра „Какво знаем за президентите на САЩ“ на английски език. Играта е създадена от ученици от Средно училище с математическа насоченост „Отец Паисий”–Кърджали и ще бъде демонстрирана в училището и в Езикова гимназия „Христо Ботев“.

Радиопредаване от поредицата „Легенди на американския джаз“, съвместно с общинско радио Кърджали: Саксофонът и най-добрите американски изпълнители.
Празникът Марди грас. Ученици от 3 и 4 клас изработват карнавални костюми от екологични материали, а по-големи, от 9 клас разказват за празника в мултимедийна презентация. Съвместно със СУ „П.Р.Славейков“.
Вечер на американския блус с Васко Кръпката.
Събитие на Езикова гимназия „Христо Ботев“, организирано от американската преподавателка от Програма Фулбрайт Лора Мелой и нейни ученици.
Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини