Проф.д-р Тодор Черкезов:Работим в отлична координация с ЦСМП в Кърджали, спасяваме животи със спешните медици

Работим в отлична координация със Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали, което спомага да спасяваме животи. Спешните медици реагират своевременно и адекватно, което е от решаващо значение при тромболизи. Не се ли вместим в златния час при инфаркти и инсулти, губим пациенти или те остават с трайни двигателни увреждания. Това сподели пред журналисти изпълнителния директор на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски” проф.д-р Тодор Черкезов д.м.

  Нашата помощ за пациента в реално време е решаваща.Затова колаборацията със спешните медици е изключително важна,подчерта проф.д-р Тодор Черкезов. Той отбеляза,че често се налага пациенти с линейки на ЦСМП да се транспортират до университетски болници в Пловдив и София.Професионализмът на спешните медици играе важна роля.

  Проф.д-р Тодор Черкезов се солидаризира с настояването на директора на ЦСМП д-р Атанас Митков за по-добри пътища в града и общината.При пациент с тромболиза,който се транспортира с линейка към болницата,едно по- силно тръскане може да се окаже фатално,подчерта проф.д-р Тодор Черкезов.

Текст и снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини