Радослав Милев:Общинска администрация в Кърджали трябва да въведе бързо дигитализация на услугите

  Общинска администрация в Кърджали трябва да въведе бързо дигитализация на услугите . Трябва нова организация на придвижването на преписките на гражданите. Спешно се налага преформатиране на сайта на Община Кърджали, за да могат кърджалийци да намират лесно нормативните документи приети от Общинския съвет. За това се обяви на сесия общинския съветник от коалиция ПП-ДБ Радослав Милев. Той призова това да бъде приоритетна задача в Програмата за управление на Община Кърджали през мандат 2023-2027 г.

  Милев посочи,че в момента гражданите подават документи в Информационния център и получават входящ номер.Те обаче не получават обратна информация за придвижването на преписката,нито за финализирането й. Трябва да отделят време,да посещават Общинска администрация за да получат информация.Понякога процесът трае години.

  Необходимо е кърджалийци да получават по електронен път информация за предвижването на преписките им.Това може да стане и с SMS-и,подчерта Милев.

  Общинският съветник подчерта също,че сайта на общината се нуждае от бързо осъвременяване.То трябва да гарантира на гражданите лесен достъп до нормативните документи.Аз трудно ги намирам,камо ли редовите данъкоплатци,подчерта Радослав Милев.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини