Загадъчни недели, Зад обвивките на мумиите и Тайни оръжия на ВСВ по Viasat History

Запазете неделните вечери от 22:00 часа за необикновени разследвания по Viasat History в рубриката „Загадъчни недели“, с която пътуваме по света, за да открием нови факти за много интригуващи събития в човешката история!

Разглеждаме нова част от Помпей в Италия и научаваме как са живели някои от нашите най-богати и най-бедни римски предци, изследваме рядко виждани архивни кадри, които очертават хронологията около убийството на Джон Ф. Кенеди в Съединените щати и научаваме в Египет за най-новите открития около инженерната мощ на древните му жители.

Също свързана с Египет е и най-голямата премиера за месеца – сериалът в шест части „Зад обвивките на мумиите“ – от 20 февруари в 22:00 часа. Всеки четвъртък пък продължаваме с втори сезон на риалити поредицата „Проклятието на мъртвеца: изгубеното испанско злато“. От 5 февруари – всеки понеделник в 22:00 часа - шестте едночасови епизода на „Тайни оръжия през Втората световна война“ разкриват завладяваща гама от изобретения - от масивни танкове, сравними по размер с малки сгради, до ранни устройства за нощно виждане, мистериозни лъчи на смъртта, бомби, управлявани от гълъби и амбициозни самолетоносачи, направени от лед…

Зад обвивките на мумиите
Премиера от вторник 20 февруари в 22:00 ч.
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Жанр: Документален/ древна история/ археология/ експедиции
Оригинално заглавие: Mummies Unwrapped
Година: 2019


Елате на археологическо пътешествие из някои от най-големите мистерии на древния Египет, докато откриваме забележителните тайни зад немаркирани саркофази, необичайни погребения, ужасно обезобразени мумии и много други. Опитваме се да открием изгубената мумия на най-великата царица на древния Египет - жената фараон Хатшепсут - и истината зад шокиращите останки от 3000-годишна мумия с уста, застинала във вик.
Научаваме също за живота и смъртта на фараоните Таа II Секененра и Рамзес V и дали експонат от музея на странностите до Ниагарския водопад всъщност е отдавна
изгубен фараон от най-емблематичната династия на Египет.

Проклятието на мъртвеца: Изгубеното испанско злато
Продължение от четвъртък 1 февруари в 22:00 ч.
Сезон: 2
Брой епизоди: 8 x 60 мин.
Жанр: Документален/ исторически/ технология/ експедиции
Оригинално заглавие: Deadman's Curse: The Lost Spanish Gold
Година: 2023
Кру Уилиамс Пит, Адам Палмър, Тейлър Стар и  баща ѝ изследват коварния тихоокеански северозапад, борейки се по пътя с ужасно време, стръмен терен и смъртоносно проклятие, за да открият легендарна изгубена златна мина. С малкото време преди настъпването на зимата, те се надпреварват със стихиите, за да намерят своята награда. От скрити пещери до испански миньорски артефакти, от древни карти до мистериозни надписи и от ледникови гробища до стари изоставени мини - всеки епизод проследява екипа, докато открива и изследва нови сведения, които ще го изпратят в невероятни непредвидени посоки. Комбинирайки своите
уникални умения с удивителна нова технология, екипът изследва някои от най-дивите и пресечени терени в Северна Америка, за да разкрие тайните, скрити под повърхността.

Тайни оръжия през Втората световна война
Премиера от понеделник 5 февруари в 22:00 ч.
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Жанр: Документален/ исторически/ военен/ технология
Оригинално заглавие: Secret Weapons: WWII
Година: 2022
Втората световна война е период на  безпрецедентни иновации в оръжията, докато нациите се надпреварват да осигурят победа и да избегнат поражението. Този сериал разкрива завладяваща гама от изобретения - от масивни танкове, сравними по размер с малки сгради, до ранни устройства за нощно виждане, мистериозни лъчи на смъртта, бомби, управлявани от гълъби и амбициозни самолетоносачи, направени от лед - и същевременно хвърля светлина върху безграничната изобретателност, амбиция и в някои случаи лудост, които процъфтяват в областта на тайните и експериментални оръжия на епохата.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини