Районна прокуратура-Кърджали с позиция след статия на Кърджали бг вести,тя поражда много въпросителни

Изображение 1 от 4

    Районна прокуратура-Кърджали  излезе с позиция след статия на Кърджали бг вести,която поражда много въпросителни.В статията се цитира общественикът Хасан Тахиров,който разказва за нечовешко отношение към наркозависим момчилградчанин от страна на неговата майка.След проверка извършена с участието на Районна прокуратура-Момчилград от държавното обвинение излязоха пред държавната Българска телеграфна агенция със позиция:    Към този момент не се потвърждава информацията в регионална медия за нечовешко отношение на жена от Момчилград към сина ѝ, каза за БТА районният прокурор Стоян Моневски Три институции - полиция, прокуратура и социални служби, започнаха проверка по повод публикация в регионална медия с твърдения за нечовешко отношение към жител на Момчилград и унизителни условия на живот,  казаха за БТА от трите институции.

    Пред телевизия еТВ районният прокурор Стоян Моневски е по конкретен: Органите на МВР, Социалните служби и Районна прокуратура са извършили проверка на адрес в Момчилград с оглед евентуално престъпление за упражнена принуда по повод публикацията, в която се посочва, че майка държи сина си окован във вериги, давайки му силни успокоителни, заради неговата наркозависимост.

    “Не се установиха нито да е било връзвано, нито с вериги, окови и други такива атрибути. Било е само в жилището , а майката се намира в чужбина и по-точно в Швеция. Т.е. не се потвърждава това, което е изнесено като информация. Лицето, доколкото разбрах е било в някакво неадекватно, неконтактно състояние“, посочва за еТВ районният прокурор на Кърджали Стоян Моневски.

    Майката се е свързала с властите и е информила, че до два дни ще се прибере в страната. Човекът подал информацията в публикацията, както и майката, ще бъдат разпитани.

    “Вероятно ще бъдат снети обяснения откъде той разполага с тази информация. Ще се изчака завръщането и на майката и от нея ще се вземат сведения“, допълва районният прокурор.

    Наблюдаващ прокурор ще възложи проверка, от която да стане ясно дали лицето установено на адреса се нуждае от психиатрично лечение.

    Междувременно регионална медия оповести,че часове преди проверката майката е излязла и оставила ключ на апартамента на съсед.Социални работници от своя страна са споделили,че съсед,а не мъжът,който е бил неадекватен, е отворил на проверяващите.

    Кърджали бг вести винаги е давала трибуна на различни гледни точки.Питаем уважение към трите институции,извършили проверката на адрес.Възникват обаче поредица от въпроси,които се надяваме да намерят отговор в цялостното разплитане на случая:

         1.Има ли отношение шведското гражданство на момчилградчанина към бързата реакция на институциите?

         2.Кой е отворил на проверяващите,след като мъжът е бил неконтактен?

         3.Кой се е грижил за момчилградчанина в отсъствието на майката от страната,след като е бил неадекватен?

         4.Кой е получавал изпращаните от Швеция социална помощ при отсъствието на майката?

         5.Как момчилградчанинът се е грижил за чистотата в жилището,при положение че има проблеми с психичното си здраве и се налага нарочна проверка?

     Реакцията на институциите по случая дава надежда мъжът от Момчилград да получи адекватно лечение.Ако това стане ще бъде безспорен успех на обществото ни.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини