Благотворителен концерт за Таня и Рени „Гласовете на Кърджали с Кеф Бенд“

На 23 февруари 2023 година от 18:00 ч в залата на Дома на културата – Кърджали ще се проведе благотворителен концерт „Гласовете на Кърджали с Кеф Бенд“ за набиране на средства за лечението на Таня Тончева и Ренета Храмова.

Събитието се организира от Училищно настоятелство „Пробуда“ при СУ „Петко Рачов Славейков“ и включва доброволните усилия на ученици, учители, общественици.

Идеята за концерта възниква случайно, когато победителката в 5-ти сезон на „Гласът на България“ Ния Петрова е в Кърджали по съвместни проектни дейности с училището за шампиони. Тя ще участва в церемонията „Даскеер“ на Ученическия парламент на „Славейков“ на 22 февруари. и ще остане още един ден, за да бъде един от изпълнителите в благотворителния концерт на следващия ден.

За по-малко от денонощие след възникването на идеята своето безвъзмездно участие потвърждават кърджалийци, участвали в различни сезони на „Гласът на България“. Мария Колева – полуфиналист в последното издание, Пламен Бонев delaBona– финалист в сезон 7, Вера Бурмова от сезон 5, подкрепени и от гласовитата Райна Паслиева, съставляват звездната петорка вокалисти. Към тях се присъединяват и певиците на КЕФ БЕНД Мария Белева и Елица Ламбева. Всички тези имена гарантират изключителни изпълнения и зареждащо преживяване за публиката.

Организаторите на концерта изразяват благодарността си към момчетата инструменталисти от КЕФ БЕНД – Георги Стоилов, Богдан Богданов, Дичо Дичев и Ивайло Илев, които ще изнесат основната тежест и отговорност, тъй като ще бъдат през цялото време на сцената и ще акомпанират на всички вокалисти.

Цената на билета е 20 лева, защото каузата и преживяването си струват. „Смисълът на благотворителността е всички заедно да помогнем повече“, споделят младежите, които са се ангажирали с изработването на афиши, разпространяването на информацията и продажбата на билети. Те обявяват, че ще бъдат пред Дома на културата в дните 1,2 и 3 февруари от 15 до 18 ч, за да могат всички желаещи да си закупят билети и да гарантират присъствието си на концерта. Билети ще се продават и в СУ „Петко Рачов Славейков“.

Община Кърджали предостави безвъзмездно залата на Дома на културата за провеждането на благотворителния концерт. Предвижда се и базар преди началото му във фоайето, организиран от ученици и учители на „Славейков“.

Така всички събрани средства от концерта, базара и поставените кутии ще бъдат разделени поравно за лечението на Таня Тончева и Ренета Храмова. Всички участници и организатори са потвърдили участие напълно безвъзмездно, водени единствено от желанието да помогнат. Защото „Доброто започва от нас!“

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини