Малко над 32 хиляди лева събра коледната благотворителна кампания на областния управител на Кърджали „Да подарим надежда за Коледа“

Изображение 1 от 4

    Коледната благотворителна кампания „Да подарим надежда за Коледа“, провеждана под патронажа на областния управител на Кърджали, събра 32 305,47лв. Това обяви на пресконференция в пресклуба на БТА в родопския град областният управител Никола Чанев. 

    Той подчерта, че за първи път тази година кампанията се проведе в партньорство с общинска администрация и с кмета Ерол Мюмюн, за което благодари на кмета. „Благодаря, че направихме така, че ръка за ръка да съберем по-голяма сума и да помогнем на наши съграждани в беда“, каза Никола Чанев, който благодари и на Областния съвет на БЧК в лицето на директора му Светломира Димитрова и на началника на Регионалното управление на образованието, в лицето на Ангелина Костова, за партньорството в кампанията.

    „За нас бе привилегия да се присъединим към коледната благотворителна кампания. Може би след дълги години на боричкане е настъпило новото време, когато местна администрация и областна управа да работят в синхрон и диалог, в единство, когато е за благото на нашите съграждани и когато съгражданите ни имат нужда от помощ.“, каза кметът Ерол Мюмюн и си пожела, когато е в интерес на гражданите, двете администрации да си партнират и занапред. 

    Той отчете, че за 2023г. с решения на Общински съвет, общинската администрация е подпомогнала финансово 140 души с различни заболявания, като от тях 13 са деца.

    Тази година бе осемнадесетото издание на „Да подарим надежда за Коледа“, като средствата ще отидат при 14-годишния Ивайло Асенов, който е в напреднал стадий на зрително увреждане и му предстои поредна операция в Белгия; на 7-годишния Алпарслан Юсуф, със спастична церебрална парализа, и на кърджалийката Таня Тончева, която е с онкологично заболяване. 

    В края на пресконференцията областният управител Никола Чанев и кметът Ерол Мюмюн връчиха на малкия Алпарслан и на майката на Ивайло платежните за преведените по сметките им средства от кампанията.

    „Имаме нужда от подкрепа, затова благодаря. От 5 години се борим със заболяването на Ивайло. Преди се лекуваше в Турция, сега в Белгия. Лекарите казват, че има надежда. Вече едното око сме го загубили, но продължаваме лечението“, каза майката на 14-годишния Ивайло – Янка Асенова.

    Кметът и областният управител призоваха жителите, институциите и бизнесът да бъдат по-широкоскроени и да помагат повече в подобни кампании. А областният управител благодари на БТА за домакинството за оповестяване на събраните в благотворителната кампания средства, което се случва в навечерието на първия рожден ден на открития в Кърджали на 18 януари 2023г. пресклуб на БТА. „И сме тук, за да им пожелаем, макар и в аванс, много успехи“, каза още областният управител Никола Чанев.

    БТА

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини