Разследват кирковчанин за домашно насилие

Досъдебно производство за нарушена заповед за защита от домашно насилие е образувано в РУ-Момчилград с постановление на Районната прокуратура. След извършени проверки от полицейски служители от участъка в Джебел и установени неизпълнения на съдебна заповед на Районния съд в Момчилград е постановено разследването. На 51-годишен жител на община Кирково е било забранено да приближава бившата си съпруга на не по-малко от 200 метра, което той е нарушавал, като последният регистриран случай е от месец декември 2023 г. Разследващ полицай и участъкът в Джебел продължават работата по разследването.

         Проверка за незаконен добив на дървесина е образувана в РУ-Кирково. По първоначални данни в землището на село Тихомир на 15 януари са били отсечени букови дървета без контролна горска марка и без издадено редовно писмено разрешително. Група „Охранителна полиция“ продължава работата по случая.

         Досъдебно производство за повреда и унищожаване на чуждо имущество е образувано в РУ-Ардино.  В полицейското управление  е подаден сигнал, че в периода от 12 януари до 16 януари е било счупено стъкло на товарен „Мерцедес“, паркиран в Ардино. Извършен е оглед на мястото на произшествието от дежурна оперативна група. Група „Криминална полиция“ и разследващ полицай продължават работата по случая. Издирва се извършителят на деянието.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини