Гришо в Шлема за 52-и пореден път: Шоуто започва тази нощ

Григор Димитров е на прага на впечатляващото си 52-о поредно участие в турнир от Големия Шлем.

Тази нощ родната звезда в тениса ще стартира участието си на Australian Open, като първото му препятствие е унгарецът Мартон Фучович. Двубоят помежду им е втори в програмата на "Джон Кейн Арена", която стартира в 2 часа през нощта наше време с мач от женската схема.

Първи на корта ще излязат Слоун Стивънс и Оливия Гадеки, а след техния двубой, вероятно около 4 часа през нощта, ще дойде време да видим и Гришо в действие. Унгарецът Фучович е №70 в ранглситата, но до момента има положителен баланс от две победи и едно поражение срещу Григор.

Със сигурност мач в неудобно за родните фенове време, но те са свикнали с ранното ставане, когато е време Григор да блести по кортовете в Мелбърн.

За него това ще е 14-о поредно участие в Австралия, като от активните тенисисти само той и френският ветеран Адриан Манарино могат да се похвалят с подобно постижение.

В тези 13 досегашни изданият Гришо ни подари някои незабравими мачове, а надеждите са, че с оглед формата от края на миналия сезон и началото на настоящия, първата ни ракета ще направи нещо запомнящо се в Мелбърн.

Подобно мнение изразяват анализатори и букмейкъри, които слагат Григор на първо място сред потенциалните скрити фаворити в турнира.

Иначе Григор е абсолютният рекордьор сред активните играчи, що се отнася до поредните му участия в Шлема, които ще станат 52.

От Australian Open 2011, българинът не е пропуснал турнир от Шлема, докато всеки негов колега поради една или друга причина е прекъсвал своята серия.

По тоз показател Гришо ще се нареди на седмо място във вечната ранглиста, а ако не бъде съпътстван от травми и се завърне в Мелбърн през 2025-а, без пропуск на нито един турнир от Шлема, българинът вече ще бъде в топ пет по този показател.

Лидер е испанецът Фелисиано Лопес, който от 2002-а до 2022-а участва в 79 последователни турнира от Шлема без прекъсване.

Новак Джокович например е с един турнир по-малко от Гришо в тази класация, но неговата серия отдавна бе прекъсната. Сърбинът нарпави 51 турнира от 2005-а до 2017-а, когато трябваше да пропусне US Open заради травма.

Иначе сред активните серии, които продължават да растат втори е Адриан Манарино, който с днешната си победа регистрира участие на 44-и турнир поред.

Испанецът Алберт Рамос-Виньолас е с 37, а Душан Лайович и Джордан Томпсън са с по 32. Все серии, които са доста далеч от 52-та последователни турнира на Григор Димитров.

Източник: corner.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини