Седем стипендианти на „Американската фондация за България“ са от Езиковата

Кърджалиец отново печели олимпийската стипендия на „Американската фондация за България“. За втора година бронзовият  медалист от Международната олимпиада по астрономия Атанас Митрев, възпитаник на ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали, е стипендиант за изключителни постижения по астрономия. Той е и миналогодишен бронзов медалист от олимпиадата в Италия, а тази година форумът  се проведе в Пекин.

Като член на националния отборпо астрономия Наско получи покана за прием при президента на Република България Румен Радев, който се среща с всички ученически отбори, завоювали отличия за страната.

Повод за гордост са и постиженията на още шест възпитаници на кърджалийската езикова гимназия. За голяма част от тях тази стипендия е поредна, което е атестация за успехите им през годината. Весела Добрикова, Георги Дичков, Денис Садула, Едис Наим, Жасмин Ялчън и Мартин Тодоров са стипендиантите на Американската фондация за България по програмата им за стипендии в средното образование в категория “езици и хуманитарни науки”!

Честито на ботевци и техните учители, с които уверено вървят по пътя към успехите!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини