Обявиха конкурси за директори на 10 училища в областта, търсят шеф на „Майстора”в Кърджали

Министерството на образованието и науката обяви конкурси за директори на 10 училища в областта. Те са за шефове на образователни институции, които дълго време са ръководени от временно изпълняващи длъжността. Това съобщи за Кърджали бг вести началника на Регионалното управление на образованието Ангелина Костова. Тя посочи,че до 12 февруари в РУО-Кърджали се приемат документите на кандидатите. Подробна информация се съдържа в сайта на Регионалното управление на образованието.

  Конкурсът ще се състои от няколко етапа. Първоначално кандидатите ще бъдат пресявани по документи. Вторият етап ще се състои от решаване на тест с 50 въпроса и интервю с решаване на два казуса. Кандидатите допуснати на последно ниво ще представят концепция за стратегическо управление, поясни Ангелина Костова.

  Десетте училища в които са обявени конкурсите за директори са общински. Това са ОУ”Христо Смирненски”-с.Бял извор,Ардинско; ОУ”Васил Левски”-с.Дрангово,Кирковско; ОУ”Иван Вазов”-с.Чакаларово,Кирковско;ОУ”Иван Вазов”-с.Костино,Кърджалийско; ОУ”Христо Ботев”-с.Миладиново,Кърджалийско; ОУ”Н.Й.Вапцаров”-с.Рани лист,Кърджалийско; СУ”Владимир Димитров-Майстора”-гр.Кърджали; ОУ”Н.Й.Вапцаров”-с.Звездел,Момчилградско и ОУ„Св.св.Кирил и Методий”-с.Нановица,Момчилградско.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини