Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн влиза в ръководството на НСОРБ

Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн  и председателят на Общинския съвет инж. Мухаррем Мухаррем  участват в регионално делегатско заседание за представителите на общини от Южния район за планиране в НСОРБ.

Сред издигнатите кандидатури за членове на УС на НСОРБ е и тази на Ерол Мюмюн. А останалите са кандидатурите на Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово, Иво Димов – кмет на община Димитровград, Костадин Димитров – кмет на община Пловдив, Павел Михайлов – кмет на община Родопи.

Делегатите бяха единодушни в подкрепата си за издигнатите кандидати.

„Благодаря на колегите за оказаната чест да бъда предложен за член на УС на НСОРБ. Като кмет първи мандат ще се опитам да внеса нов поглед и по-различна гледна точка в опита, мъдростта и рутината. Надявам се НСОРБ да работи все така образцово, да постига успехи и всички ние, като негови представители, да бъдем горди от свършената работа. Винаги съм вярвал, че конструктивният диалог е залог за успеха и вярвам, че ще го поддържаме на нужното ниво. За моето израстване в местното самоуправление, работата в УС на Сдружението ще бъде изключително ценен опит.”, заяви пред делегатите кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн.

Той пожела на всички здраве, мир в нашите души, в семействата ни, в държавата и в света.

„Нека, когато приключи мандата на това ръководство на НСОРБ, което предстои да бъде гласувано от Общото събрание, всички ние да бъдем горди от свършената работа, от това, че сме допринесли гражданите, които представляваме, да живеят по-добре и да вървим с гордо вдигнати глави.”, подчерта Ерол Мюмюн.

За член на Контролния съвет на НСОРБ бе предложен кметът на община Сърница Неби Бозов.

При регистрацията всеки от делегатите – кмет, председател на общински съвет или пълномощник, получава процедурните правила за издигане кандидатури за членове на Управителния съвет. Те са подготвени съгласно разпоредбите на Устава на НСОРБ и Правилника и са одобрени от ръководството на организацията. Процедурата гарантира избор на представители в ръководните органи от всички райони на страната и издигането им отдолу нагоре. Решенията с вземат с обикновено мнозинство.

Броят на представителите на даден район в органите за управление е предварително дефиниран в Процедурните правила за издигане на кандидатури за членове на УС на НСОРБ. Ръководният орган на Сдружението се състои от 23-ма членове, избрани на регионален принцип, като всеки 12 общини формират квотата за един член на УС. По право, в състава на УС на НСОРБ влиза и представител на Столична община. Според  броя на общините във всеки от районите за планиране, Южният централен, като най-голям, изпраща в ръководството на Сдружението петима представители.

 Това съобщиха от Община Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини