Живущите на „Деспот Слав”в Кърджали: Общината да си свърши работата,отново плуваме във вода!

Община Кърджали трябва да си свърши работата и паркинга на ул.”Деспот Слав” зад Данъчното да бъде отводнен и годен за ползване. За това призовават живущи на улицата. Те многократно са подавали сигнали,че отводнителните шахти са запушени и при всеки валеж паркинга става неизползваем. Те разчитат на новия кметски екип да приеме присърце проблемът им.

След публикации на Кърджали бг вести от Община Кърджали миналата година подменят решетките на отводнителните шахти на ул.”Деспот Слав” зад Данъчното.Ремонтът е за хиляди и не бе по силите на живущите.В Групата на Кърджали и областта се появиха снимки на обновените шахти с благодарност.Оказа се,че благодарността е преждевременна.Още при първия дъжд паркингът се превърна в езеро.Работниците бяха подменили капаците на шахтите,но отводнителните канали останаха непочистени.След нова публикация бе направен опит шахтите да бъдат почистени,но само проформа.Така на практика ремонтът се превърна в имитация на дейност.

Запушените отводнителни шахти превръщат ул.”Деспот Слав” зад Данъчното в езеро.  Улицата попада в Синята зона,  но заради вода и дупки е неизползваема за паркиране.

Собствениците на автомобили бяха принудени да ги оставят върху зелените площи когато улицата се превърне в езеро. Възрастните хора са напълно безпомощни и не можеха да я пресекат. Хората от съседните блокове дори не могат да стигнат до контейнерите за смет.

  От маневриращи сметовози се образуват големи язви,които се пълнят с дъждовна вода. Тя прелива и пълни съседни гаражи и мазета.

 Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини