Мария Колева и отбор „Лечев” взривиха публиката в театъра, за първи път областен и кмет застават зад благотворителна кауза – тази за лечението на Таня Тончева

Благотворителният концерт на кърджалийката Мария Колева и Отбор „Лечев” от хитовия музикален формат „Гласът на България” събра стотици в залата на ТМЦ Кърджали, която се пукаше по шевовете. Освен от високото музикално майсторство на изпълнителите, публиката бе привлечена от каузата за лечението на нашата съгражданка Таня Тончева, която е с тежко онкологично заболяване и се нуждае от спешна медицинска интервенция в чужбина. Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн и областният управител Никола Чанев застанаха твърдо зад тази кауза, ангажирайки се с организацията на концерта.

Той бе открит именно от кърджалийския градоначалник, който в приветствието си най-напред поздрави всички християни с един от най-светлите християнски празници – Богоявление, и всички кърджалийци със 176-та годишнина от рождението на големия българин, поет и революционер Христо Ботев.

Ерол  Мюмюн благодари на областния управител за това, че са успели заедно да организират този концерт. „Най сетне дойде времето, когато общинска и областна администрации, местното управление и централната власт, да работят ръка за ръка за благото на кърджалийци.  Когато става дума за благотворителност, може би именно тя е най-големият измерител за това колко е голямо едно сърце. Тази вечер, тази зала, показва колко големи сърца имат кърджалийци”, каза Ерол Мюмюн. И обеща освен концертът на Д2 по Коледа и тазвечершния концерт, да има още подобни изненади по Великден и Гергьовден.

От своя страна областният управител Никола Чанев също благодари на всички, проявили съпричастност с каузата за лечението на Таня Тончева. „Преди три месеца получих обаждане от една прекрасна кърджалийска дама, която се представи като Мария Колева и поиска да се видим, за да пием кафе. Тогава се зароди идеята за днешния концерт. Споделих тази идея с кмета Ерол Мюмюн, който предложи да направим един подарък за кърджалийци и този концерт вече е факт.

Тогава разбрахме за каузата на нашата съгражданка Таня Тончева. Ако има нещо, което обединява хората повече от музиката, това е именно благотворителността и това да дадем надежда за живот на някого.  Искам да призова всички в залата да дадат своя дан на излизане от театъра, защото Таня се бори за живота си и ние трябва да бъдем всички с нея”, каза Никола Чанев.

Мария Колева благодари на него и на Ерол Мюмюн като изтъкна, че без тях двамата този концерт нямаше да се случи. Последваха здрави рок изпълнения от сцената на театъра, които бяха възнаградени от бурни аплодисменти на публиката.

7 415 лева бяха събрани от концерта на Мария Колева и отбор „Лечев”. На края на сцената излязоха съпругът и двете деца на Таня Тончева,  а голямата й дъщеря горещо благодари на всички, които с лептата си ще подпомогнат за лечението на майка й.

Това съобщиха от Общинска администрация-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини