Пловдивският митрополит Николай ще освети бойните знамена на Богоявление в Кърджали

  Пловдивският владика дядо Николай ще освети бойните знамена на Богоявление в Кърджали.Ритуалът ще започне точно в 9,00 часа на 6 януари пред манастирският комплекс „Свети Йоан Предтеча” в кв.Веселчане в Кърджали.Знамената ще бъдат пред строя на елитна част на Специалните ни сили.По традиция владиката ще ги освети със светена вода и ще ги благослови.Това съобщи за Кърджали бг вести отец Николай Величков.

За поредна година Негово високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще възглави празничното богослужение за Богоявление в Кърджали. Той ще отслужи литургия в Средновековния манастир „Свети Йоан Предтеча“.

Традиционното хвърляне на кръста за възрастни Владиката ще направи към 9,30 часа в река Арда в подножието на манастира, а за деца – в басейна пред храма.Според отец Николай Величков интересът е голям.Записали са се до момента над десет души,готови да скочат в Арда..

Тържеството ще продължи с празнична програма, в която ще вземат участие Формация “Пим”, гайдарите на град Кърджали, Представителен танцов ансамбъл при Дома на културата с ръководител Марияна Ликова, Танцов фолклорен състав “Тракийска младост” при Народно читалище „Родопски фар” с ръководител Георги Бояджиев.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини