Кметът, попът и мюфтията ще работят заедно в полза на кърджалийци

Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн се срещна днес с районния мюфтия БасриЕминефенди и енорийския свещеник отец Петър Гарена. Тримата пиха предпразнично кафе и си отправиха пожелания за предстоящите празници.

Кметът увери духовните водачи, че  традицията на заедност ще се развива и надгражда, и че иска трите институции да продължат да работят съвместно в полза на кърджалийци. Общото желание е да живеем вмир и разбирателство, да си помагаме взаимно, да бъдем заедно на празници, да не губим своята човечност, изразена в грижа за другия, каза кметът. Кметът, отец Петър и районният мюфтия бяха единодушни, че разбирателството помежду им е и знак към кърджалийци - да няма противопоставяне между етноси или религии, а напротив да цари взаимно уважение и приемане и зачитане на различията като богатство.

Ерол Мюмюн каза, че ще посети централната църква на Коледа, за да поздрави своите съграждани и приятели християните.На Коледа и Великден ще бъда в църквата, на Рамазан и Курбан Байрам в джамията, заедно със своите съграждани от различни религии, допълни той.

„Като кмет на община Кърджали ще имате в мое лице подкрепа във всички дела, които касаят доброто на нашите съграждани.Искам да Ви пожелая да бъдете здрави през Новата 2024 г. и нека тримата като представители на три институции да помагаме на нашите съграждани, за да живеят по-спокойно и по-щастливо“, каза още кметът.

Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация..

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини