Специализирана операция на полицията преди Коледа в областта,провериха 835 автомобила

835 моторни превозни средства  997 лица са проверени в специализирана операция на територията на областта за периода от 18 декември до 21 декември с цел подобряване на средата за сигурност и безопасността на движението, засилен контрол на водачите за правоспособност,  употреба на алкохол наркотици и за връчване на електронни фишове. Констатираните нарушения са 219, съставени са 16 акта и 203 фиша. По време на операцията са връчени 95 електронни фиша за установени нарушения на скоростните режими.

    Седем търговски обекта с разрешителни за продажба на пиротехнически изделия са били проверени вчера в Кърджали от служители от „Охранителна полиция“ в ОДМВР и РУ-Кърджали. Контролът, който се осъществява, е за правилно съхранение на изделията и евентуални нарушения на целостта на опаковките. Няма констатирани пропуски. Съставени са констативни протоколи, с които на отговорните лица в обектите се предписва да спазват  ограниченията, които ЗОБВВПИ поставя при търговията с пиротехнически изделия.  

    Шестима пожарникари са реагирали на сигнали за оказване на техническа помощ вчера. Два екипа на РСПБЗН-Джебел са отстранили опасни клони и дървета след подадени сигнали около 9,30 часа. Спасителен екип на РСПБЗН-Кърджали ограничил достъпа с обезопасителна лента до напукана подпорна стена под трафопост в града около 12,30 часа.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини