Боксьорът Ергюнал Сабри стана Спортист на годината за община Кърджали за втора поредна година

Изображение 1 от 4

    На тържествена церемония в Дома на културата бяха наградени десетте най добри спортисти на Кърджали за 2023 година. Отличените бяха в две категории – „юноши и девойки” и „мъже и жени”. Наградите връчи лично кметът Ерол Мюмюн.

    В обръщението си към пълната зала на Дома на културата той подчерта, че спортът е сред приоритетите на община Кърджали. Много е важно нашите деца и младежи да спортуват. Защото спортът на първо място е здраве, дисциплина, възпитание и социални контакти, и приятелства, които продължават цял живот”, каза кметът.

    По думите му през следващата година ще бъде изградена модерна мултифункционална спортна площадка в кв. „Възрожденци”, който ще обслужва хората от целия град, както и клубовете. През януари Община Кърджали ще кандидатства за изграждане на модерни спортни площадки в 7 училища на територията на града. Те ще осигурят нормални условия за спорт на децата ни. Защото нашите деца наистина са приоритет на приоритетите”, каза Ерол Мюмюн и пожела на спортистите да бъдат все така упорити, да вярват в мечтите си и да не щадят усилия за постигането им.

    За втора поредна година в категория „мъже и жени” Спортист на годината за 2023-а стана боксьорът от „Арда бокс” Ергюнал Сабри. Негови подгласници  са Георги Пройков и Галин Урумов от Клуба по кану-каяк „Арда” Кърджали, Радостина Лулова от Спортен клуб по силов трибой „Юнак Кърджали” и Боян Касабов от Спортно-туристически клуб  за хора със сензорни увреждания „Родопи”.

    Титлата „Спортист на годината” при юношите и девойките завоюваха двойката от Клуба по кану-каяк „Арда” Кърджали Метин Ахмед-Джан Адем, следвани от Инджиляй Ариф от Клуба по спортна аеробика – Кърджали, Гавраил Цепенишев от Спортен волейболен клуб „Арда” Кърджали, Десислава Бочукова от „Арда бокс” и Велизара Кърмазиева от Спортен клуб по водна топка „Арда 2008”, и Иван Менделев от Тенис клуб „Кърджали”.

    За треньори на годината бяха обявени Янко Мандаджиев от Спортен клуб по кану-каяк „Арда” Кърджали в категория „юноши и девойки” и Стоян Узунов от Спортен клуб „Арда Бокс” в категория „мъже и жени”.

    На основание Наредба на община Кърджали и във връзка със становище на Постоянната комисия по младежки дейности и спорт Към Общинския съвет, бе присъдена по една минимална работна заплата – 780 лева, на 14 спортисти за участието им в европейски и световни първенства с национални отбори.

    Кметът Ерол Мюмюн връчи и две специални награди. Едната отиде при Емилия Стоянова от  Спортно-туристически клуб  за хора със сензорни увреждания „Родопи”, за участието й в  световно и европейско първенство. С другата бе отличен отборът към Клуба по спортна аеробика – Кърджали във възрастова група 9-11 години, за постигане на високи резултати и издигане на престижа на Община Кърджали.

    Грамоти за номинирани спортисти за 2023 година получиха Беркай Салиф и Даниел Палазов от Клуба по кану-каяк „Перперикон”, Атанас Иванов от Тенис клуб „Орфей” и Микаела Узунова от Баскетболен клуб „Орфей”.

    Това съобщиха от Община Кърджали.

    Снимки:Мария Милчева

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини