Специализирана операция на полицията на пътя,430 са констатираните нарушения

1435 моторни превозни средства са проверени в специализирана операция на територията на областта с цел подобряване на средата за сигурност и ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия чрез засилен контрол за употреба на алкохол и наркотици, правоспособност, техническа изправност на автомобилите. 430 са констатираните нарушения на ЗДвП, за които са съставени 40 акта, 368 фиша, 22 са клиповете за превишена скорост, за които ще бъдат издадени електронни фишове. По време на операцията са били връчени 13 електронни фиша за нарушаване на скоростните режими.

35 ловци са били проверени в съвместна операция на полицейските управления в Момчилград, Кирково и Ардино и горски служители за редовността на разрешенията за лов, носене на ловно оръжие и спазване на мерките за безопасност. Няма констатирани нарушения.

Две са пътните произшествия в областта на 16 декември, няма пострадали. Около 13,30 часа в района на разклона за село Ленище 44-годишен с товарен „Дачия“ загубил контрол над управлението, навлязъл в насрещната лента и блъснал лек автомобил „Шкода“. Тестовете за алкохол са с отрицателни резултати. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП. Около 12 часа в Кърджали 66-годишен с „КИА“ ударил спрял пред него „Фолксваген“. Тестът за алкохол на водача, причинил катастрофата, отчел 0,54 промила. Съставен е акт по ЗДвП.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини