Повече от 15 години от времето,когато кърджалийци се събираха на рок вечери,ще ги възродят ли младите?

 Повече от 15 години изминаха от времето ,когато кърджалийци се събира на рок вечери в комплекс „Арпезос”.Между 2007 и 2009 г. се проведоха близо 20 издания на „Арпезос рок найт”.Инициатор бе музикантът Ангел Бозуков.Макар,че други музикални жанрове доминират сред младите,той не губи надежда,че рок вечерите могат да бъдат възкресени и да запълнят една празнина в културния живот на града ни.

  Вечерите „Арпезос рок найт” се провеждаха всеки месец в големия ресторант на комплекса.Резервации се правеха седмици по рано.Салонът се изпълваше с любители на рок музиката.Идваха фенове от Пловдив,Хасково,дори от София.Музикалната програма се предхождаше от лекция,посветена на известна рок банда.След това настъпваше време за танци.Вечерите се провеждаха с изключителното разбиране и подкрепа на тогавашните собственици на комплекс „Арпезос” подчертава Ангел Бозуков.В паметта му са се запечатали първите издания на „Арпезос рок найт”,когато интересът е бил неописуем.При това във време,когато чалгата е в апогея си.

  Ангел Бозуков е бас китарист.Свири в известните местни групи легенди:”Петлите”;”Ню стейдж бенд” и „Кеф бенд”.Повече от 25 години професионално се занимава с продажба на музика и притежава богата дискография.Негови съмишленици са проф.Евгени Дайнов и проф.Владко Панайотов.Той обогатява техните колекции.

  Ангел Бозуков смята,че младите хора са винаги отворени за стойностната музика.Рокът е една от тях.Влияят се от американския пазар и вкусове ,които са доминиращи за рок в света. Музикантът предпочита да слуша джаз.Но не загърбва класиката на Дийп Пърпъл;Уайтснейк;Юрая Хийп;Лед Дзепелин.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини