Прокуратурата за случая „Дебора“: Георги Георгиев е предаден на съд по три обвинения

Днес сутринта от Районна прокуратура - Стара Загора е внесен обвинителен акт срещу Георги Георгиев обвинен за извършени престъпления свързани с насилие, причиняване на множество телесни увреждания и закани са убийство спрямо 18-годишната Дебора. 

Това обяви Таня Димитрова, районен прокурор на Стара Загора по време на брифинг, на който присъстват и наблюдаващи прокурори. 

"По време на цялото разследване сме оповестявали всички важни стъпки от събирането на доказателства. Усилията на всички наблюдаващи прокурори даде своя резултат и се стигна до заключителния етап и предаването на лицето на съд", зави тя. 

По думите й се е провело едно обективно разследване по случая и нищо не е пренебрегнато. 

"Събраха се достатъчно доказателства за предаване на лицето на съд. В 5-месечен срок за разследване се събраха множество доказателства, бяха изготвени тежки и трудни експертизи. Наблюдаващите прокурори ежедневно и упорито работиха по случая", каза Димитрова и допълни, че вече се влиза в съдебна фаза на производството. 

Тя подчерта, че предстои едно състезателно производство, при което те като обвинители и защитата ще представят доказателства. 

Прокурор Калайджиева уточни, че Георги Георгиев е предаден на съд по три обвинения. 

"Първото е за това, че на 26 юни в Стара Загора, с особена жестокост чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне на 18 на брой прорезни рани с макетен нож по тялото е причинил на 18-годишната Дебора двустепенна средна телесна повреда, което е довело до разстройство на здравето, временна опасност за живота и обезобразяване на части от тялото. Деянието е извършено по особено мъчителен начин за пострадалото лице. За това престъпление законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода от 2 до 10 години", съобщи тя. 

Второто обвинение е за това, че на 26 юни в апартамент Стара Загора Георгиев принудил Дебора да претърпи нещо противно на волята си – остригал част от косата й в областта на лявата половина на главата с електрическа машинка, като употребил за това сила, изразяваща се в нанасяне на удар с юмрук в областта на лицето. 

Третото обвинение е за това, че от началото на месец април 2023 г. до 25 юни в Стара Загора и в Казанлък в условията на продължавано престъпление той на шест пъти се заканил с убийство на Дебора и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Районен съд-Стара Загора да насрочи разпоредително заседание по внесения обвинителен акт.  
 

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини