Блок „Орфей-юг” във „Веселчане” е със сериозни пукнатини, живущите настояват за незабавни мерки

    40 семейства в блок „Орфей – Юг“ в квартал „Веселчане“ живеят в страх заради  сериозните пукнатини по сградата и подпорната стена, над която се извисява блока. Проблемът е от около 20 години и непрекъснато се задълбочава.

    “Със страх се прибираме. Ей тук да влезете в първия вход ще видите как блока се е разцепил на две. Стената падне ли и блока отива“, казва една от живущите.
    В годините са подавани редица сигнали до общината, последната през 2022г.

    “Беше обещано да дойдат да направят дренаж на самата стена. Обаче не казаха кога, кой месец, коя година. До ден днешен чакаме тракторите да дойдат  и да направят дренажа“, твърди Камбер Алиш, живущ в блока, подавал сигнал до общината.

    Хората настояват да зе вземат незабавни мерки.
    “Време е да се вземат мерки, втори, трети, пети път идваха, обещаваха нищо не направиха, нищо. Това са над 120 човека. Ще се обадим в общината и МВР и ще затворим пътя за „Маказа“, това е , 20 години чакаме“, заканват се потърпевшите от блок „Орфей-юг”.

    Новото ръководство в общината в лицето на заместник кмета Даниел Делчев посочи, че  вече са се заели с проблема.
    “Направихме оглед с колеги и ВиК инженери и конструктори на място. Очаквам от тях в най-кратки срокове да се изготви проект за да можем да хванем следващо заседание на междуведомствената комисия за да видим дали ще можем да ползваме средства от фонда по бедствия и аварии“, посочи Даниел Делчев.

    До десетина дни трябва да стане ясно колко средства ще бъдат необходими за укрепването.

    За проблема с конструктивните нарушения на блока алармираха от „Възраждане”. Общинският съветник Георги Дяков е поместил снимки в социалните мрежи, посочвайки, че казусът ще бъде разгледан в комисията по „Екология, бедствия и аварии” .

    Текст и снимка:Мария Милчева

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини