Изселниците ни от Момчилград ще подпомогнат закупуването на мобилен мамограф за превенция на рака на гърдата в Кърджалийско

    Изселниците ни от Момчилград в Бурса ще подпомогнат закупуването на мобилен мамограф за превенция на рака на гърдата. Той ще обслужва цялата Кърджалийска област. Инициативата е на Ротари клуб Кърджали и Ротари клуб Нилюфер,Бурса,като към нея се присъединяват и земляците ни в Бурса. Това обяви председателката на Сдружението на изселниците от Момчилград в турския град Местани Ефе.Това стана по време на среща между членове на сдружението и представители на Ротари клуб Кърджали в Културния център „Наим  Сюлейманоглу”. Тя посочи,че това не е първа инициатива на сдружението, насочена към подобряването на здравеопазването в Кърджалийско. Изселниците от Момчилград са дарили видеозон на болницата в родния Момчилград. Осигурили са две легла за интензивния сектор. Тя благодари за съдействието на покойния президент на Ротари клуб Момчилград д-р Айлин Адем за съдействието.

     Президентът на Ротари клуб Нилюфер д-р Мюмин Кърджалъ бе категоричен,че ротарианци и изселници ще работят в тясно сътрудничество за подобряване на здравеопазването в Кърджалийско.

     Гостите от България разгледаха скромната експозиция посветена на Наим Сюлейманоглу. Те имаха възможост да видят негови медали и екипи, с които се е състезавал.

      Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини