Все повече кърджалийци се разделят със златните си бижута от немотия,търговията със злато в Кърджали все по-доходен бизнес

Все повече кърджалийци се разделят със златните си бижута от немотия.Търговията със злато става все по-доходен бизнес. Несигурната икономическа и политическа обстановка превърнаха жълтия метал в основен обект на инвестиции. С изкупуване на злато в Кърджали по традиция се занимават златарските магазини. В момента обаче  добре върви бизнесът на заложните къщи. Злато може да продадете онлайн.Изискване в Мрежата е да сте на 18 години и да предоставите копие на личната карта.

  В момента борсовата цена на златото е 67,67 лв за грам от 14 карата. В троойунция тя възлиза на 2013,53 долара.В  сайтовете за търговия с ценния метал грам 14 каратово злато се купува за 62,99 лв.Заложните къщи предлагат цена от 64,05 лв за грам от 14 карата.

 В последните седмици цените на златото на световните пазари се засилиха към исторически върхове.Фючърсите на златото скочиха с 3% и  надхвърлиха психологическия праг от 2000 долара за тройунция.

  Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини