Над 60 аварийни екипа на Електроразпределение Юг работят за възстановяване на електрозахранванетов Югоизточна България

Засегнати са села основно в планинските райони

Към 15:30 ч. на 26.11.2023 г. ситуацията с електрозахранването в засегнатите от снеговалежите райони в Югоизточна България е следната: Частично или цялостно с нарушено електрозахранване са села основно в планинските и труднодостъпни части в Родопите и част от Стара планина – на територията на области Пловдив, Смолян, Сливен, Бургас. Причина за авариите са снеговалежът и силният вятър, множество паднали дървета и клони, в резултат на което са скъсани въздушни електропроводи средно и ниско напрежение.

В област Пловдив се работи по възстановяване на електрозахранването за засегнатите села в по високите части на Родопите и в района на Първомай. В област Смолян засегнати са села предимно в районите на Баните и Хвойна, а в област Сливен възстановителните дейности са концентрирани в района на Котел. В област Бургас усложнена остава обстановката за села от общини Руен, Карнобат.

Повече от 60 екипа на Електроразпредeление Юг продължават възстановителните дейности по засегнатите електропроводи, като на места се извършва и обход, включително свисокопроходима техника и механизация. Всички групи са подготвени с необходимата техника и материали. 

Диспечерският център на компанията е в пряка връзка с Електроенергийния системен оператор (ЕСО) и Министерство нa енергетиката.

Това съобщиха от Пресцентъра на EVN

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини