Протестиращите риболовци внесоха жалби в Прокуратурата и Министерството на земеделието срещу ръководството на Еленовото стопанство, ще се борят до край/снимки/

      Протестиращите риболовци срещу ръководството на Еленовото стопанство „Нановица” са внесли в Прокуратурата жалба срещу действията му,които определят като своеволия.Те са сезирали и Министерството на земеделието. Категорични са че ще протестират докато шефовете на стопанството не подадат оставки. Това сподели за Кърджали бг вести един от съорганизаторите Борис Андреев от Кърджали. Във вторник той ще има среща с ръководството на Горското стопанство в областния център по проблема.

     Не може частно ловно стопанство да забранява достъпа до държавна собственост, каквато е бреговата ивица на яз.”Студен кладенец”,категоричен е Борис Андреев. Това е и един от аргументите в жалбите на риболовците. Те също така негодуват от унищожаването на частна собственост,каквито са рибарските им принадлежности.

      Организаторите на протеста твърдят,че ръководството на Еленовото стопанство се е изпокрило.То е уплашено от евентуални разкрития за нарушения на закона.Смятат,че се пречи на рибарите да стигат до брега,защото те стават неволни свидетели на действия насърчаващи бракониерството.Има дори незаконен строеж,твърди Андреев.

      Божидар Йорданов  е категоричен,че протестите ще продължат да отстраняването на сегашното ръководство на Еленовото стопанство.В момента те са се скрили зад свои заместници,но целта е да избегнат отговорност,твърди Йорданов.

    Текст:Георги Кулов

    Снимки:Мохамед Хабил

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини