Община Кърджали хваща последния влак за многофункционална спортна площадка във „Възрожденци“

Община Кърджали хваща последният влак за кандидатстване пред Министерството на младежта и спорта за реализирането на проект за изграждане на многофункционална спортна площадка в кв.“Възрожденци“.Днес на заседание на Общинския съвет народните избраници единодушно подкрепиха предложението на кмета Ерол Мюмюн да се кандидатства за грант от Министерството на младежта и спорта.Санкцията на общинските съветници следва действия на кметския екип.Общината е направила постъпки,за да влезе с последния влак в сроковете за кандидатстване.

  Председателя на групата съветници на ПП ГЕРБ Гроздан Колев увери,че колегите му ще гласуват за,но не трябва да се възобновяват порочни практики от миналото,когато общинските съветници са поставени пред свършен факт.

 Градоначалникът благодари за подкрепата и призова опозицията да бъде конструктивна в името на кърджалийци.           

   Община Кърджали кандидатства с проектно предложение "Изграждане на многофункционална спортна площадка в ж.к. "Възрожденци" гр. Кърджали по Национална програма за споделено финансиранена инвестиционни спортни проекти към Министерство на младежта и спорта.

Проектното предложение предвижда изграждане на Многофункционална спортна площадка в УПИ IX, кв.181 по ПУП на ж.к. "Възрожденци" гр. Кърджали.

По проектното предложение не се предвижда застрояване, а само поставяем фургон и площадки за футбол, баскетбол и волейбол с ограда. Предвижда се обособяване на футболно игрище с размери 20/40м и пътека до оградата, баскетболно игрище с размери 28/15м, комбинирано с волейболно игрище с преносима мрежа с размери 9/18 и пътеки до оградата, с изкуствена настилка,спортни съоръжения, както и ограда на площадката и осветление. Спортната площадка ще бъде с обществен достъп за жителите на гр. Кърджали и спортните клубове, предоставящ възможности за пълноценен и здравословен начин на живот. Ползването на спортната площадка ще бъде безплатно.

За целите на проектното предложение е изготвен технически/инвестиционен проект "Многофункционална спортна площадка в УПИ IX, кв.181 по ПУП на ж.к. "Възрожденци" гр. Кърджали /ПИ с идентификатор 40909.113.230 по КККР на гр. Кърджали/", който при одобрение на проекта ще се финансира от Национална програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти.

Реализирането на проекта ще разреши много важен проблем за жителите на ж.к. Възрожденци, които са 2/3 от населението на гр. Кърджали, предимно млади семейства с деца, и където няма нито една спортна зала или площадка. Също така спортните клубове по футбол, баскетбол и волейбол ще имат възможност да провеждат спортно - тренировъчна дейност на изградената спортна площадка.

Предвижда се изпълнението на проекта да се извърши в рамките на 6 месеца. Стойността  на  проекта  е в  размер  на 529 361,97 лв., като 50% е самоучастие на кандидата в размер на 264 681,00 лв.

Крайният срок за подаване на проектните предложения е 30.11.2023 г. в Министерство на младежта и спорта.

Предвид кратките срокове за подаване на проектното предложение, предлагам да бъде допуснато предварително изпълнение на решението по реда на чл.60, ал.1 от АПК, тъй като необходимо условие съгласно указанията на програмата е да се предостави влязло в сила решение. Неспазването на това условие ще доведе до неодобрение на проектното предложение.Това сподели градоначалникът.

 Всички общински съветници подкрепиха предложението на кмета Ерол Мюмюн.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Из
    Избирател
    4 0
    14:11, 22 ное 2023
    Двете дами в групата на БСП и на двете последни местни избори се изявиха като морално непочтени към другите в листата на Партията. Ние кърджалийци прочитаме добре уйдурмите и на двете/Т. К. - с държавни пари купи чл. СИК, Ес.У.-с дневни и нощни сглобки ДПС,гласове на гюме по 20 бр. в с. Чилик, с. Звезделина и др.Призоваваме да се ОТТЕГЛЯТ и на техни места да дойдат следващите, ЧЕСТНИТЕ в листата. На далавери, уйдурми в БСП няма място!Петнят хубавата партия. Обществената работа преди всичко е МОРАЛ, ние им нямаме ДОВЕРИЕ! Има НЕЧИСТОПЛЪТНОСТ!
  • 2
    Гр
    Гражданин
    1 0
    21:35, 23 ное 2023
    Очевадно, двете дами са дискредитирани последователно - на местни избори 2019 и сега 2023 г.Когато те нямат морал да се оттеглят, защо мълчи ръководството?Да не би да е част от партийно-политическия банкрут" Карадайъ +Х. Азис" +м. б.?
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини